في تايوان، توفيت امرأة فجأة وبشكل غير متوقع مع وجود علامات نزف الدم من أذنيها، والانف والفم والعينين. وبعد اجراء التحقيقات الاولية تم تشخيص حالة وفاة ناجمة عن التسمم بالزرنيخ
من اين اتى الزرنيخ ؟
بحثت الشرطة عميقا وعلى نطاق واسع ودعت استاذا بكلية الطب للحضور ومحاولة حل للقضية.
دقق الاستاذ النظر بإمعان في مضمون ما جلب من معدة المتوفاة ، وكان حل اللغز في أقل من نصف ساعة..
وقال الاستاذ: 'الفقيدة لم تنتحر، وانها لم تقتل، ولكن الوفاة كانت بسبب الجهل..
كان الجميع في حيرة، والسبب في الوفاة؟ (الزرنيخ )
وقال الاستاذ :
'الزرنيخ نتج في معدة المتوفاه التي كانت تتعاطى 'فيتامين سي' يوميا وهو لا يمثل في حد ذاته مشكلة.
المشكلة هي أنها أكلت كمية كبيرا من الروبيان الجمبري (القريدس خلال العشاء.
أكل الجمبري (القريدس ليس هو السبب في المشكلة فشيئا لم يحدث على الإطلاق لعائلتها على الرغم من أنهم أكلوا ايضا كثيرا الروبيان (القريدس. ولكن في الوقت نفسه المتوفاه تعاطت 'فيتامين سي' والمشكلة تكمن هنا!
باحثون في جامعة شيكاغو في الولايات المتحدة ، من خلال التجارب ، وجدوا ان لحم الروبيان / الجمبرى يتضمن تركيز ا عاليا من مركبات الزرنيخ مع البوتاسيوم.
هذه الأغذية الطازجة في حد ذاتها ليس لها آثار سامة على الجسم البشري. الا اذا تعاطى الشخص معها 'فيتامين سي' ،
ويرجع السبب في ذلك إلى تفاعل كيميائي ، أكسيد الزرنيخ ، والصيغة الكيميائية لAs205) تغير الى الزرنيخ ثلاثي البوتاسيوم السام ، المعروف أيضا بثالث أكسيد الزرنيخ ، والصيغة الكيميائية (As203) ، وهو المعروف باسم الزرنيخ عند الجمهور!
والتسمم بالزرنيخ يمكن أن يسبب شللا بالأوعية الدموية الصغيرة "mercapto Jimei"؟ ، ويحول دون نشاط الكبد ويغير مركز الكبدي شحمات الأذن ، القلب ، الكبد ، والكلى والأمعاء والازدحام ، تنخر جدران الخلايا ، وتوسع الشعريات . ولذلك ، فإن الشخص الذي مات من التسمم بالزرنيخ سوف تظهرعليه علامات نزيف من الأذنين والأنف والفم و العينين.
ولذلك ؛ كإجراء وقائي ، لا يُأخذ فيتامين سي عند اكل الروبيان (القريدس.
BETTER BE SAFE THAN SORRY
YOU MAY POISON YOURSELF ACCIDENTALLY
In Taiwan , a woman suddenly died unexpectedly with signs of bleeding from her ears, nose, mouth & eyes. After a preliminary autopsy it was diagnosed death due to arsenic poisoning death.. Where did the arsenic come from?
The police launched an in-depth and extensive investigation. A medical school professor was invited to come to solve the case.
The professor carefully looked at the contents from the deceased's stomach, in less than half an hour, the mystery was solved. The professor said: 'The deceased did not commit suicide and neither was she murdered, she died of accidental death due to ignorance!'
Everyone was puzzled, why accidental death? The arsenic is of the U.S. military for carrying rice seedlings H Gao. The professor said:
'The arsenic is produced in the stomach of the deceased.' The deceased used to take 'Vitamin C' everyday, which in itself is not a problem. The problem was that she ate a large portion ofshrimp/prawn during dinner.
Eating shrimp/prawn is not the problem that's why nothing happened to her family ever though they took the same shrimp/prawn. However at the same time the deceased also took'vitamin C', that is where the problem is!
Researchers at the University of Chicago in the United States , found through experiments, food such as soft-shell shrimp/prawn contains a much higher concentration of - five potassium arsenic compounds.
Such fresh food by itself has no toxic effects on the human body. However, in taking 'vitamin C', due to the chemical reaction, the original non-toxic - five potassium arsenic (As anhydride, also known as arsenic oxide, the chemical formula for As205) changed to a three potassium toxic arsenic (ADB arsenic anhydride), also known as arsenic trioxide, a chemical formula (As203), which is commonly known as arsenic to the public!
Arsenic poisoning have magma role and can cause paralysis to the small blood vessels, "mercapto Jimei"??, inhibits the activity of the liver and fat necrosis change Hepatic Lobules Centre, heart, liver, kidney, intestine congestion, epithelial cell necrosis, telangiectasia. Therefore, a person who dies of arsenic poisoning will shows signs of bleeding from the ears, nose, mouth & eyes.
Therefore; as a precautionary measure, DO NOT take shrimp/prawn when taking 'vitamin C'.